امروزه، سويا به طور گسترده اي مصرف مي شود نه تنها به عنوان منبع پروتئين گياهي بلکه به عنوان يک ماده در بسياري از غذاهاي فرآوري شده يافت مي شود. در اين مقاله با اطلاعات جديد علمي درباره مضرات و فوايد سويا، کالري و ارزش غذايي آن و همه نکات مهم ديگر آشنا مي شويد.
سويا در حدود 5000 سال به عنوان يک محصول غذايي در آسيا مورد استفاده قرار گرفته است، اما تا قرن نوزدهم به ايالات متحده راه نيافت.
روش هاي مختلفي جهت آماده سازي سويا براي مصرف انسان وجود دارد. آنها ممکن است با نمک خورده شده و آب پز شوند يا اينکه در غذاهاي مختلف استفاده شوند. سويا منبع غذايي خوبي براي گياهخواران بشمار مي آيد. آنها همچنين در چين و ژاپن به عنوان ادامام نيز شناخته ميشوند.
پروتئين حدود 40 درصد از سوياي خشک را تشکيل مي دهد، در حالي که محتواي کربوهيدرات ها و روغن ها به ترتيب 35 و 20 درصد هستند. 5? باقي مانده مواد ديگر است. بدنه بيروني (پوسته ي بيروني خشک) سويا يک منبع غني از فيبر رژيمي است. اين شامل فيبر محلول و غيرمحلول است. فيبر محلول مي تواند مزاياي مهمي مانند کاهش کلسترول و قند خون داشته باشد، در حالي که فيبر نامحلول مي تواند براي سلامت گوارش مفيد باشد. يافته ها نشان ميدهد که فيبر محلول مي تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نيز کاهش دهد. به غير از پروتئين ها و کربوهيدرات ها، سويا حاوي مقدار قابل توجهي آهن، ويتامين C، تيامين، فولات يا اسيد فوليک، کلسيم، منيزيم، پتاسيم، روي و منگنز است.
.
ادامه توضيحات را در لينک اصلي زير بخوانيد:
مضرات و فوايد سويا، کالري و ارزش غذايي آن و .
درباره این سایت